מודעות פרסומת

תה צמחים- הסגולות הרפואיות של חליטות התה

על פי הרפואה העממית, לטבע יש דרכים משלו להציע לנו מרפא מבעיות בריאותיות שונות. ישנן כמה חליטות צמחים שאפשר להכין כדי להרגיש טוב יותר. 

את התה המופק מצמחים כדאי לשלב בתפריט היומי. משקאות אלה עדיפים על פני משקאות מוגזים או סירופים ממותקים למיניהם; הם מזינים ויש בהם תועלת בריאותית רבה התורמת ליכולת החיסונית של הגוף ולתפקודו. שתיית חליטות של פירות וצמחים מאפשרת לשמר את כל התכונות של הצמחים המרכיבים, מבלי לפגוע בחומרים הפעילים שלהם. 

מודעות פרסומת

דרכי השימוש הנפוצות במשקאות המופקים מצמחים:

חליטה– מוסיפים כפית או שתיים של העלים לתוך כוס, מוזגים מים רותחים ומכסים. לאחר חמש דקות מסננים ושותים.

חליטה קרה– מוסיפים 1-2 כפיות של העלים לתוך כוס מים פושרים ומשהים למשך לילה (אין צורך לכסות). בבוקר סוחטים את העלים ושותים את החליטה.

תיון– תערובות צמחים כתושים בתוך שקיק.

חליטות צמחים לטיפול בבעיות רפואיות שונות:

נענע– הנענע המשובלת, מלבד השימוש הנעשה בה כצמח תבלין לתה, מסייעת במקרים של כאבי בטן, בחילות, הקאות, תולעי מעיים ופרזיטים במערכת העיכול.

קמומיל– הבבונג משמש ברפואה העממית להקלה על גזים אצל תינוקות, להרגעת העור והנפש, להקלה על הצטננות, חום גבוה ודלקות גרון.

שומר– מסייע בזמן כאבי בטן, גזים, חוסר תיאבון וכן לטיפול בהרעלת קיבה כתוצאה ממזון מקולקל.

אניס– כוכבי האניס טובים לטיפול בבעיות במערכת העיכול- כאבי בטן, גזים, צרבות והרגעת עוויתות.

שן הארי– כל חלקי הצמח משמשים ברפואה העממית כתרופה למחלות כבד, בעיות בכיס המרה ועיכול, יעיל לטיפול בסוכרת, באנמיה ובמחלות עור שונות.

מרווה– מועילה לכאבי בטן, הצטננויות, הצטברות גזים במערכת העיכול וחוסר תיאבון.

מליסה– טובה להרגעת מערכת העצבים, להצטננות ולהורדת חום.

לואיזה (ורבנה), עלי פסיפלורה, כישות– הרגעת הקיבה, שינה רגועה.

מאצ'ה- מרגיעה, בעלת השפעות מדיטטיביות, מסייעת בהעלאת הריכוז, הפחתת חרדות, הורדת לחץ דם וכולסטרול.

Photo by Pixabay on Pexels.com
מודעות פרסומת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: