מודעות פרסומת

בישול ביצה רכה או קשה – זמני הבישול לדרגות שונות

צוות האתר Bon Appetit הכין מדריך שלם לבישול ביצה שיעזור לכם לבשל ביצה בדיוק כמו שאתם אוהבים.
בישול ביצה אמור להיות פשוט: מניחים את הביצה בתוך סיר עם מים כך שהמים מכסים את הביצה בערך בסנטימטר וחצי, מדליקים את האש ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מורידים מהאש ומשאירים את הביצה במים החמים 10 דקות. לאחר מכן מעבירים את הביצה לקערה של מים קרים ואז מקלפים מתחת לזרם המים.
אבל החיים לא כאלה פשוטים, כל אחד אוהב את הביצה הקשה שלו בסגנון אחר. יש כאלה שאוהבים ביצים רכות שבהן החלמון הוא נוזלי ויש כאלה שאוהבים אותן קשות, כשהחלמון הוא יבש ואבקתי.מסתבר שלבישול ביצה קשה יש עוד דרכים כדי שתהפוך להיות הביצה שאתם אוהבים.
אם אתם רוצים ביצה קשה ברמת קושי שונה של החלמון, מציע צוות האתר דרך שונה לבשל אותה. הוא מציע להכניס את הביצה למים כשהם כבר רותחים ואז לכבות את האש ולתת לביצה להתבשל בתוכם למשך מספר דקות מסוים. כמות הדקות שתתבשל תשפיע על המירקם של החלמון שלה וגם על הטעם שלו.
אם אתם חוששים להכניס ביצה טריה למים רותחים תוכלו לעשות זאת עם מצקת או כף בישול מחוררת בעדינות.

הסיבה לכך שהביצה מתקשה בבישול היא שהחלבון שמצוי בביצה מתחמם ומתייבש מהנוזלים. ככל שזמן הבישול ארוך יותר, הנוזלים עוזבים את הביצה והיא הופכת ליבשה יותר.

תרשים בישול ביצים – איך תיראה הביצה שתבשלו אם תכניסו אותה למים רותחים, תכבו את האש ותחכו את מספר הדקות שרשום:


מקור: Bon Appetit
מודעות פרסומת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: