ברירת-מחדל  |  
פינת הגאדג'טים והמתנות המקוריות  |  מזג האוויר בישראל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 

מתכון לפנקייק בשרני ומשובח.
הכמות מספיקה לגדוד, אך ניתן לשמור את הבלילה במיכל פלסטיק או בקבוק קולה ריק במקרר ולהשתמש בה מספר פעמים.

החומרים:
  • חבילה קטנה של קמח תופח
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות חלב
  • כוס וחצי מים
  • 8 כפות שמן

אופן ההכנה:
  • בוחשים היטב במטרפה או כף עץ את הבלילה עד שייעלמו כל הגושים (אם צריך, אפשר להעביר במסננת).
  • מחממים מחבת טפלון ומשמנים בשמן או מרגרינה (בפעם הראשונה ואחרי כמה פנקייקים).
  • שמים בדיוק חצי מצקת בלילה לפנקייק ועל אש בינונית. מטגנים עד שהצד התחתון חום ויפה והצד העליון מתמלא בועות קטנות.
  • הופכים ומטגנים עד שהפנקייק מוכן.
אופן ההגשה:
מסדרים צלחת ובמרכזה תלולית גבוהה של פנקייקים. על התלולית מניחים קוביית חמאה או קצפת ושופכים סירופ מייפל.
אפשר לאכול עם אננס מקופסא, אגוזים קצוצים או אפילו גבינה צהובה.
בשלב הטיגון ניתן להוסיף לפנקייק שוקולד צ'יפס וכאשר הופכים את הפנקייקים השוקולד יימס בתוכם.


Go Back  Print  Send Page