ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 
 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 





 אתם בטח מכירים את המצב הבא: אתם עומדים מול המקרר עם גביע יוגורט ביד ורואים שתאריך התפוגה שלו היה לפני שבוע. 
אתם מתלבטים מה לעשות איתו: לזרוק או להשתמש? 
בכתבה שפורסמה בזמן האחרון ברשת ה- BBC נתנו לתופעה הזאת שם: "תאריך אחרון לשיווק הפרנויה". בכתבה השתתפה פרופ' ליזה אקרלי, מומחית לבריאות סביבתית מאוניברסיטת סאלפורד שבאנגליה, שסקרה מוצרי מזון וקבעה מתי באמת צריך לזרוק אותם לפח.
ההמלצה הכללית שלה היא לסמוך יותר על חוש הריח מאשר על התאריך הכתוב על האריזה.

אז כמה זמן אפשר להשתמש במוצר אחרי שפג תוקפו?
לפי פרופ' אקרלי, כדי לא לקחת סיכון, בנוסף לבדיקת הריח תעשו את החישוב הבא:
עוף- יכול להיות טוב עד אחרי יומיים מתאריך התפוגה בתנאי שיעבור את מבחן הריח.
יוגורט טבעי- יכול להיות טוב למאכל חודש נוסף לאחר תאריך התפוגה (אין מה להריח כי יוגורט הוא חמוץ בכל מקרה).
חלב- יכול להחזיק מעמד יומיים נוספים לאחר התאריך. לבדוק את הריח ושאין בו גושים.
גבינה צהובה- יכולה להחזיק מעמד בכלי סגור שבועיים לאחר תאריך התפוגה.
ריבה- לא מתקלקלת לעולם. כל עוד היא נשמרת נקייה, היא יכולה להחזיק מעמד שנים אחרי התאריך האחרון לשיווק.
דבש- אותו דבר כמו ריבה. לא מתקלקל לעולם.
פסטה, סוכר, מלח, קמח, אורז- יכולים להחזיק מעמד 10 שנים לאחר תאריך התפוגה שלהם. בתנאי שהם נשמרים באריזה סגורה ללא לחות.

עוד ממליצה פרופ' אקרלי להקפיד לא להכניס מזלג או כפית לא נקיים (או כלים שאכלו בהם) למזון כמו ריבה ויוגורט, כדי למנוע זיהום בחיידקים, שיכול להתרחש עוד לפני שפג תוקפם של מוצרים אלה.

לטיפ הבא                        רוצה לקבל טיפים למטבח באי מייל שלך?                 לטיפ הקודם





Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים