ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 
 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
עיצוב וקישוט עוגות בבצק סוכר ובקרם          
 

בצק סוכר הוא בצק שנועד לרידוד ולציפוי עוגות שנועדו לקישוט וראווה. בבצק סוכר אפשר להכין דמויות צבעוניות מרהיבות, פרחים מכל המינים והסוגים שנראים אמיתיים ועוד קישוטים ועיטורים רבים ככל העולה על הדימיון.

הבצק הביתי מורכב מאבקת סוכר שנטחנה דק מאוד, אבקת ג'לטין, מים, גלוקוזה נוזלית, וחלבון ביצה. החל מ-1988 נעשה בדרך כלל שימוש בבצק הסוכר RFM, שנקרא על שמו של ממציאו, השף-קונדיטור הישראלי רוני פרדי מרדכי - Roni Fredy Mordechai

השימוש בבצק הסוכר המקורי החל עוד בתקופת ימי הביניים המאוחרת. ישנן עדויות בספרים של אופים וקונדיטורים שהדגימו והמליצו על שימוש בבצק סוכר ליצירת פרחים עוד במאה ה-17.
אפילו בתקופת המלכה אליזבת נהגו לקשט עוגות מלכותיות בורדים עשויים מבצק סוכר.
במאה ה-19 יצא השימוש בבצק סוכר מהאופנה ובשנות ה-80 של המאה העשרים חזרו הקישוטים לככב בעוגות, בעיקר עוגות חתונה, ברחבי העולם.
לישראל הגיע טרנד העיצוב בבצק הסוכר באיחור קל, רק בסוף שנות ה-90 והיום עשרות אנשים נהנים לעסוק בנושא כתחביב או כפרנסה ומתקיימות סדנאות רבות המלמדות את הנושא.
בחו"ל נלמד מקצוע העיצוב בבצק סוכר באופן מקיף ויסודי כשלעתים נמשכים הלימודים אף מספר שנים.

להלן מספר סרטונים וכתבות המדגימים עבודה עם בצק סוכר :
יש 3 עמודים
1  2 3   לעמוד הבא   




Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים