ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 
 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 
פולי עץ הקקאו הטרופי הגיעו לראשונה לאירופה במאה ה- 16, על ידי כובש הארצות הרנאן קורטז שהביא אותם כמתנה למלך ספרד קרלוס הראשון כשחזר מביקור באמריקה וראה את האינדיאנים משתמשים בהם.
בני שבט המאיה והאצטקים האינדיאנים היו מכינים מפולי הקקאו משקה מר בשם צ'וקואטל שהוכן מפולי קקאו טחונים, לעתים בתוספת פלפל צ'ילי חריף, וניל ופימנטו.

בתמונה: עץ  קקאו עם פולי קקאו
   

משקה זה שימש כמשקה מעורר וכתרופה לכאבי בטן ומחלות שונות.
ב- 1585 הביא לאירופה מגלה הארצות הרננדו דה סוטו משלוח יותר רציני של פרי עץ הקקאו. האירופאים החליפו את הצ'ילי החריף בסוכר כדי להמתיק את המשקה ובמאה ה- 17 הוא נחשב למצרך מותרות.
ב- 1828 הולנדי בשם קונרד ון הוטן המציא שיטה להוציא את השומן מתוך פולי הקקאו ולהכין אבקת קקאו וחמאת קקאו.
הראשון שייצר שוקולד למאכל היה ג'וזף פריי האנגלי בשנת 1847.
שוקולד החלב הראשון נוצר על ידי דניאל פטר, יצרן דברי מתיקה שוויצרי שנעזר בפיתוח תהליך יצירת אבקת החלב של אנרי נסטלה (מייסד חברת נסטלה של היום).



לעמוד הראשי של ההמצאות                            רוצה לקבל עדכונים מהאתר באי מייל?

תמונת עץ הקקאו באדיבות FreeDigitalsPhotos - xura

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  |  כתבו לנו  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2017