ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 

בשנות ה- 1690 הסינים ערבבו ביחד תבשיל של דג כבוש עם תבלינים וקראו לזה "קה-ציאפ".
בשנות ה- 1700 המוקדמות רוטב זה הגיע למלזיה, שם התגלה על ידי מגלים אנגליים שהיו שם. בשנת 1740 רוטב זה כבר הפך למרכיב מרכזי במטבח האנגלי.
בהתחלה לא היו ברוטב זה עגבניות כלל. ב- 1801 כלל סנדי אדיסון את העגבניות במרכיבי הרוטב וכתב את המתכון בספר הבישול האמריקאי "ספר בית הסוכר" (Sugar house book).

לאחר מכן פרסמו אנשים נוספים מתכונים לקטשופ, וככל שעברו השנים, הקטשופ צבר פופולריות רבה במטבח האמריקאי שהיה חובב עגבניות מושבע.
בהתחלה היו מוכרים אותו איכרים המגדלים עגבניות

ב- 1837 התחיל לייצר ולמכור ברמה לאומית את רוטב הקטשופ אדם בשם ג'ונס יירקס ואחריו, ב- 1876 החלה חברת היינץ לייצר ולמכור קטשופ משלה שסלוגן המכירות שלו היה:
"הקלה מבורכת לאמא ולשאר הנשים בבית!".

לעמוד הראשי של ההמצאות                            רוצה לקבל עדכונים מהאתר באי מייל?




Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  |  כתבו לנו  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2017