ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 
 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 

הבייגלה כלחם
הבייגל הומצא בעיר קראקוב שבפולין בתור מתחרה ל"בובליק", לחם כחוש שנועד לתקופת 40 ימי התענית שלפני חג הפסחא.
במאה ה- 16 ובמחצית הראשונה של המאה ה- 17, היה הבייגל מרכיב עיקרי בתזונה של תושבי פולין.
הרבה יהודים בפולין היו אוכלים גם בייגל. מכיוון שאסור היה להם לאפות במהלך השבת, הם היו אופים את הבייגל קצת לפני כניסת השבת מכיוון שיחסית ללחמים אחרים, הוא היה נאפה מהר.
בבריק ליין שבלונדון ובאיזור המקיף את העיר החלו למכור את הבייגל באמצע המאה ה- 19. הבייגלך הוצבו לעתים קרובות בחלונות הראווה של בתי המאפה על עמודים שהגיעו לגובה
של מטר.
 
הבייגלה כחטיף
על פי הספר "ההיסטוריה של המדע והטכנולוגיה" שנכתב על ידי בריאן באנץ' ואלכסנדר הלמאנס בשנת 610 לספירה, החטיף בייגלה (פרצל) הומצא על ידי נזיר איטלקי שרצה לתת פרס לילדים שלמדו את התפילות שלהם. הצורה של הבצק מזכירה ידיים משולבות על החזה. הוא קרא לחטיף "pretiola" ("פרסים קטנים").
מקור אחר מעיד כי מקור הבייגלה הוא במנזר בדרום צרפת. הבצק המגולגל כטבעת הוגש לטענתם בארוחה האחרונה של ישו, 1000 שנים מוקדם יותר.
בגרמניה ישנו סיפור שהבייגלה הוא המצאה של אופים מיואשים.
יש הטוענים שצורת הבייגלה היא של ידיו של הנזיר בעת התפילה ושלושת החורים מסמלים את השילוש הקדוש בנצרות.

לעמוד הראשי של ההמצאות                            רוצה לקבל עדכונים מהאתר באי מייל?



Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  |  כתבו לנו  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2017