ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 
 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 



טעות # 5: הקפצת על המחבת עלים ירוקים רטובים
כשיש יותר מדי מים על העלים במחבת חם זה יוצר אדים, מה שגורם לתרד למשל להיות מבושל מדי ודייסתי, במקום בהיר ורך.
חוץ מזה, כמו שאומר מרפי, "שמן חם משפריץ כשהוא בא במגע עם מים קרים- אז עדיף שתתכופף".

מה לעשות בפעם הבאה?
כדי לקבל עלים ירוקים רכים יותר, קנו כלי לייבוש עלים לסלט.
כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר שימו את העלים בתוך הכלי, סובבו אותו, שיפכו את המים, נערו את העלים וסובבו שוב.
חכו עד שהמחבת מספיק חמה עד שתכניסו אליה את העלים ואז תקפיצו אותם במחבת רק לדקה או שתיים, רק עד שהם קמלים.

טעות # 6: השתמשת בצמחי תיבול יבשים במקום בטריים וקיבלת מנה מתובלת מדי
כשמוסיפים כפית של אורגנו יבש במקום אורגנו טרי זה נשמע כמו בסך הכל שינוי קל במתכון. הבעיה היא שכמה מצמחי התיבול, כמו בזיליקום ופטרוזיליה, מאבדים את הטעם שלהם כשהם מתייבשים, בעוד שצמחי תיבול אחרים, כמו אורגנו וטרגון הופכים להרבה יותר חזקים בטעם ואם אתם שמים מהם יותר מדי, אתם הופכים את הטעם של התבלין הזה בארוחה שלכם לדומיננטי מדי.

מה לעשות בפעם הבאה?
כשאתם משתמשים בתחליפים, בידקו את חוזק התבלין.
כך תתבלו בצורה טובה:
בעשבי תיבול יבשים ריחניים במיוחד, השתמשו בערך בשליש מהכמות שכתובה במתכון עבור עשבי תיבול טריים.
בעשבי תיבול עדינים מאד ויבשים, הוסיפו מעט יותר. אם אתם לא יודעים אם עשב התיבול הוא ריחני או עדין, תדעו שבאופן כללי אם במתכון כתוב שצריך להוסיף את עשב התיבול בתחילת תהליך הבישול, זהו כנראה עשב תיבול שהוא חזק יותר כאשר הוא יבש.
אם כתוב במתכון להוסיף את עשב התיבול בסוף התהליך, זה כנראה עשב תיבול שהוא עדין יותר כאשר הוא יבש.
הדרך הטובה ביותר להחליט מהו חוזק התבלין היא לטעום אותו. אם לאורגנו היבש אין כמעט טעם, כך יהיה גם הרוטב שלכם, לכן הוסיפו ביד רחבה.
אתם יכולים להעיר את הטעם של התבלינים היבשים על ידי טיגון קל שלהם במחבת במשך דקה או שתיים.

טעות # 7: טיגנתם אוכל בשמן שלא היה חם מדי
לא משנה אם אתם מטגנים טיגון עמוק או שטחי, האוכל יספוג יותר מדי שמן ויהפוך לכבד ושמנוני אם תטגנו אותו בשמן לא מספיק חם, בטמפרטורה של פחות מ- 170°.

מה לעשות בפעם הבאה?
השתמשו בשמן שיש לו נקודת עישון גבוהה (הטמפרטורה שבה הוא מתחיל להישרף). סוגי השמן המומלצים לשימוש הם שמן חמניות, שמן בוטנים ושמן קנולה.
לאחר מכן עקבו אחר הטיפים הבאים ואז תדעו אם השמן שבמחבת הוא מספיק חם לטיגון:
  • אם אין לכם מד חום לטיגון עמוק, עשו ניסיון על חתיכה קטנה של גזר או של מה שאתם הולכים לבשל. הכניסו אותו למחבת ואם השמן שמסביבו מבעבע, סימן שהוא מספיק חם.
  • תוכלו לעשות ניסיון גם עם חתיכה קטנה של הלבן של הלחם, שאמורה להפוך לחומה תוך 10 שניות.
  • אם הייתם פזיזים ושמתם את האוכל בתוך השמן מוקדם מדי, הוציאו אותו מייד, חכו שהשמן במחבת יתחמם מספיק והכניסו את האוכל שוב.
לעמוד הקודם >>>            רוצה לקבל טיפים למטבח באי מייל שלך?            לטיפ הבא



+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  |  כתבו לנו  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2017