ברירת-מחדל  |  
פינת הגאדג'טים והמתנות המקוריות  |  מזג האוויר בישראל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 



טעויות תמימות במהלך הבישול והאפייה עלולות להרוס את כל האוכל ולגרום לאכזבה ומפח נפש.
במאמר הבא תוכלו לקרוא על 7 טעויות נפוצות שעושים בזמן הבישול וכיצד אפשר להימנע מהן:

טעות # 1: לא קראת בעיון את המתכון לפני שהתחלת להכין את האוכל
קריאת המתכון לפני התחלת הבישול או האפייה היא כמו הסתכלות במפה לפני היציאה לטיול. זוהי הדרך הטובה ביותר להיות בטוחים שהארוחה שאתם מכינים תצליח. רוב התקלות בבישול קורות כאשר פתאום אתם מגלים שהתעלמתם ממשהו מכריע. הוספתם לבלילה חמאה קרה במקום חמאה בטמפרטורת החדר ואתם עלולים למצוא את עצמכם עם עוגה יבשה וגושית; הוספתם לרוטב עגבניות לפני שהבצל התבשל לגמריי ואתם עלולים למצוא את עצמכם עם רוטב פריך וגס לספגטי.

מה לעשות בפעם הבאה?
לפני שאתם לוקחים את הכף, קיראו היטב את המתכון והתמקדו בכל הפרטים.
  • התרכזו בפעולות שהמתכון מדבר עליהן, כמו לקצוץ, לסנן ולהקציף, כדי לדעת איזה משימות עליכם לעשות לפני שאתם מתחילים לבשל ואיזה פעולות יכולות להיעשות לאחר שכבר התחלתם את תהליך הכנת האוכל.
  • הוציאו את כל המרכיבים ואת כל הציוד שאתם צריכים לבישול לפני שאתם מתחילים. אם הכל מוכן ואתם פתאום מגלים שחסר לכם
    מרכיב חשוב, עדיין יש לכם את האפשרות לחפש תחליף או להשיג את מה שחסר. אם תתחילו בהכנת האוכל ואז פתאום תגלו שמשהו חסר לכם- זה יהיה מאוחר מדי.
טעות # 2: דחסתם יותר מדי במחבת
כיסוי של כל משטח המחבת לוכד את החום ויוצר אדים. האדים מונעים את ההשחמה ומבריחים את הטעם ואת המיצים של התבשיל.

מה לעשות בפעם הבאה?
כדי להימנע מצפיפות יתר במחבת, השתמשו בשתי מחבתות או בשלו בכמויות. כדי להימנע מהכמות הראשונה להתקרר בזמן שאתם מבשלים את הכמות השנייה, שימו אותה בינתיים בתנור בתבנית מתאימה בחום נמוך (90-100°).

טעות # 3: לא חיממתם מספיק את המחבת או הסיר לפני שהכנסתם אליו את האוכל
הכלי שאליו אתם מכניסים את האוכל לטיגון או בישול חייב להיות מספיק חם כדי ללכוד את המיצים ולהשחים את המזון. אם המחבת או תחתית הסיר קרים מדי, האוכל גם נוטה להידבק אליהם מה שגורם לכך שלאחר מכן קשה להוציא את המאכל מהמחבת או הסיר, לא משנה אם זה תפוח אדמה או בצל.

מה לעשות בפעם הבאה?
חממו את משטח הבישול או הטיגון במשך כמה דקות לפני שאתם מוסיפים את השמן. תדעו שהמשטח מספיק חם אם תטפטפו כמה טיפות מים לתוכו והן יתאדו במהירות. עכשיו תוכלו להוסיף את השמן. כאשר השמן מתחיל להיות מנצנץ וגלי מעט, או כמה שניות לאחר מכן, הוסיפו את הבשר או הדג. אם אתם משתמשים במחבת שלא נדבק אליה אוכל, שימו את השמן במחבת לפני שאתם מדליקים את האש, מכיוון שמחבתות מחומרים מונעים הידבקות (כמו טפלון למשל) משחררות רעלים כשהן מחוממות ריקות.

טעות # 4: בישלתם את הפסטה בכלי קטן מדי
כשמבשלים פסטה בסיר קטן מדי, הפסטה יוצאת ממנו דביקה.
כאשר מוסיפים את המזון לסיר עם מים רותחים, הטמפרטורה של המים יורדת מייד. אם מוסיפים יותר מדי מזון למעט מדי מים זה גורם למים להפסיק לרתוח, מה שמשנה את תהליך הבישול וגורם לספגטי להיות נוקשה ומעומלן. אם אתם חולטים שעועית או בזיליקום במיים והמים לא חמים מספיק, הם יאבדו את צבעם ויהפכו לחומים.

מה לעשות בפעם הבאה?
השתמשו בכלי גדול יותר עם הרבה מים. מה שאתם רוצים זה שהאוכל ישחה. בפסטה למשל, כמות המים צריכה להיות ליטר לכל 100 גרם של פסטה.

להמשך >>>                              רוצה לקבל טיפים למטבח באי מייל שלך?                        לטיפ הקודם





Go Back  Print  Send Page