ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 

המעמול הוא עוגיה שנהוג לאכול אותה כקינוח חגיגי במטבח הלבנטיני של שלוש הדתות, הנצרות, היהדות והאיסלאם.
אצל יהודים יוצאי מדינות ערב נוהגים להכין אותם בעיקר בפורים, במימונה ובראש השנה.
המוסלמים מכינם אותם בעיקר ברמדאן ובעיד אל פיטר והערבים הנוצרים נוהגים להכין את המעמולים בחג הפסחא ובחג ההתגלות.


מתכון למעמולים- לכמות של כ-40 יחידות
 
המצרכים:

אחת וחצי כוסות קמח
1/2 כוס סולת
1/2 כוס קורנפלור
1/2 כוס אבקת סוכר
175 גרם חמאה רכב
3 כפות מי זהר (מי פריחת תפוזים)
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כפיות קינמון טחון
50 גרם אבקת סוכר לקישוט

 
למילוי:
1 חבילת תמרים מגולענים
 
אופן ההכנה:

מערבלים את מרכיבי הבצק במעבד מזון עד ליצירת בצק אחיד ורך. מכניסים למקרר לעשרים דקות.
מוציאים מהמקרר ויוצרים מהבצק ‭ 40-כ‬ כדורים קטנים.
יוצרים ממחית התמרים 40 כדורים שקטנים יותר מכדורי הבצק.
מניחים על כף יד נקייה מקומחת כדור בצק, משטחים אותו מעט בעזרת אצבעות היד השנייה. מניחים במרכז כדור הבצק כדור מילוי, וסוגרים את קצוות הבצק מעליו.
את הבצק הממולא מכדררים ומשטחים מעט בעזרת היד.
אפשר ליצור דוגמאות קישוט של תחרה על פני חלקו העליון של כל מעמול בעזרת מלקחיים קטנים ומשוננים או לקשט בעזרת צנתר בצורת כוכב. 
את המעמולים מסדרים על תבנית שעליה נייר אפיה.
אופים כ-20 דקות בחום בינוני-נמוך (170 מעלות). המעמולים צריכים להיות בהירים ומעט זהובים בשוליים. 
לאחר ההוצאה מן התנור מפזרים על המעמולים כמות נדיבה של אבקת סוכר.
 






עוד מתכונים למימונה:
 

מתכון למופלטה

 

מתכון לסיגרים ממולאים בפיסטוקים הל ולימון

 

מתכון למרציפן

 

מתכון למעמול

 

קונפיטורת חצילונים

 

ז'אבן- ממתק נוגט מרוקאי



Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים
 





הוספה למועדפים
  |  הפוך לעמוד הבית    |  תנאי השימוש באתר | מפת האתר  |  כתבו לנו  | 
כל הזכויות שמורות © לפרינטיים 2017