ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 
 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 
 




 

יום הפרנץ' טוסט- 28/11

הפרנץ' טוסט (טוסט צרפתי)  הוא לחם מטוגן בבלילה של ביצה, שאפשר להכין אותו מלוח או מתוק ולאכול אותו עם תוספות שונות כמו קצפת, גבינה, פירות, גלידה, שוקולד, חמאה, דבש ועוד.

מה שכיף בפרנץ' טוסט זה שאין לו מתכון מיוחד ואתם יכולים לנסות ולהכין אותו בכל פעם בדרך קצת אחרת, עד שתגלו מה המתכון שהכי טעים לכם. לבלילה של הלחם המטוגן אפשר להוסיף חלב, מיץ תפוזים, סוכר, וניל, קינמון ועוד. גם התוספות יכולות להיות מגוונות. 
הפרנץ' טוסט הוא ארוחת בוקר או ערב פופולרית ואפשר להכין אותו פשוט ממה שיש באותו רגע בבית (בתנאי שיש  את המצרכים הבסיסיים: לחם או חלה וביצה).

לא ידוע מי המציא את המאכל, אבל יש תיעוד שהוא היה קיים באירופה כבר בימי הביניים.
יש טענה שהוא נקרא במקור "טוסט גרמני" אבל בימי מלחמת העולם הראשונה, בגלל שבארה"ב היתה אווירה אנטי-גרמנית, שינו את שמו ל"טוסט צרפתי".
יש גם סיפור שהפרנץ' טוסט הומצא על ידי אדם אמריקאי בפונדק דרכים ליד אולבני שבניו יורק בשנת 1724 ששמו היה ג'וזף פרנץ'.
לא משנה מאיפה הפרנץ' טוסט הגיע, מה שחשוב הוא שהוא טעים, קל להכנה ושאפשר לאכול אותו גם בגירסה מתוקה וגם מלוחה ולהוסיף לו כל מה שמתחשק.




  יום הפרנץ'טוסט  
איך להכין פרנץ' טוסט- יוטיוב
 


Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים