ברירת-מחדל  |  
פינת הגאדג'טים והמתנות המקוריות  |  מזג האוויר בישראל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 
 
 
יום הקיש לורן- 20/5

הקיש לוריין (Quiche Lorraine) הוא מאפה בצק שמעליו מילוי (לא כשר) של גבינה, חמאה, כבד אווז ובצל. מאמינים שמקורו של הקיש לורן הוא בחבל הארץ הכפרי לורן שבצרפת.
במקור היה הקיש לורן עוגה פתוחה מבצק לחם ועליה מילוי פודינג ובייקון מעושן.
כדי לבשל את הקיש המקורי השתמשו במחבת ברזל יצוק.




כשהייתי ילדה, מזמן מזמן בשנות ה-80 של המאה הקודמת, אמא שלי היתה מכינה קיש לורן בהתאם לתקציב, אפשר לומר קיש לורן לעניים: עם גבינה צהובה, לבן, בצל מטוגן ופסטרמה. נכון, זה לא היה כשר אבל זה היה טעים!

למרות המחקר המעמיק שעשינו, לא מצאנו מה הסיבה שיום זה נבחר להיות יום הקיש לורן, אבל בכל זאת, לכבוד ה- 20 במאי, זה היום למצוא מתכון ולהכין קיש לורן לכל המשפחה. ואם אתם שומרי כשרות, תוכלו להשתמש בנקניקיות צמחיות.

מתכון לקיש לוריין מהיר וקל להכנה

חיפוש מתכון קיש לורן:



eha kuri  



ללוח הימים המיוחדים בשנה





Go Back  Print  Send Page