ברירת-מחדל  |  

חיפוש באתר:
Custom Search
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 


 
 

עיקבו אחרינו ב-Pinterest
 
 




 
יום הפירושקי - 8 באוקטובר

ב-8 באוקטובר נחגג יום הפירושקי הבינלאומי. הפירושקי (נקרא במקור פירוז'קי) הוא מאכל בצק ממולא שמקורו במזרח אירופה.
הפירושקי הוא לחמניה מבצק שמרים מטוגנת או אפויה, שממולאות בבשר, תפוחי אדמה, כרוב, בצל, ביצה, דגים, ירקות מאודים ועוד.
כך נכתב פירושקי ברוסית: пирожки́.
לפירושקי קיימים סגנונות שונים במטבחים שונים, כמו במטבח הקווקזי שבו בדרך כלל ממלאים אותו בתפוח אדמה ומוכרים אותו כמזון מהיר.
במטבח הבלקני ממלאים אותו בדברים שונים ומוכרים אותו בעיקר כמזון מהיר. במטבח הבאלטי הוא נעשה בצורת סהר (כמו קרואסון), עשוי מבצק לחם אפוי, וממלאים אותו בבצל ובשר חזיר, תפוחי אדמה, פטריות וכרוב. הלאטבים מגישים גם גרסאות מתוקות של פירושקי.
בארצות מרכז אסיה, כמו קזחסטן, טז'יקיסטן, טורקמניסן, קיריגיסטן ואוזבקיסטן, הפירושקי הוא מזון מהיר פופולרי אותו הם הכירו מהרוסים. גם אנשים שמוצאם לא רוסי מכינים פירושקי בבית.
גם במונגוליה אוהבים להכין פירושקי בבתים רבים.
במטבח הרומני ישנו מאכל עם שם דומה, Piroșcă, שהוא בצק מטוגן בשמן עמוק עם בצל מטוגן וממולא בתפוח אדמה.
הפירושקי מוגש חם או חם מאד.

 מקור התמונה: wikipedia

מתכון לפירושקי:

המצרכים לבצק:
 
1/2 ק"ג קמח לבן
1 ביצה
1/2 כוס מים
1 כף שמרים יבשים
3 כפות שמן
תבלינים לבצק הפירושקי : 1 כף סוכר, 1 כפית מלח

המצרכים למילוי הבשר:
 
1 בצל קצוץ דק
250 גר' בשר בקר טחון
תבלינים : 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל לבן
 
המצרכים למילוי ירקות:
 
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות וקצרות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות וקצרות
2 גבעולי בצל ירוק
1 גזר חתוך דק דק
רצועות כרוב לבן

אופן ההכנה:
פירושקי – הכנת הבצק
לשים את כל חומרי הבצק במערבל עם וו לישה בערך כ 10 דק' עד שנעשה בציק אחיד, ללא גושים.
מכסים אותו לתפיחה של כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מכפיל את עצמו.
 
פירושקי- הכנת המילויים
 
מילוי הבשר : מטגנים את הבצל והבשר עם התבלינים יחד. נותנים למילוי להתקרר.
מילוי הירקות : מבשלים את כל הירקות עד שהם מתרככים מעט, מוסיפים להם מלח ופלפל ומוציאים לקערה נפרדת.
 
לאחר שהמילויים מוכנים, מרדדים את הבצק במשטח העבודה ליריעה דקה. לוקחים כוס ויוצרים כדורים.
 
בכל כדור שמים מעט מהמילוי, להשתדל ללא נוזלים. סוגרים לחצי עיגול, ומהדקים היטב בצדדים.
 
כל לחמנייה כזו, מושחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
 
מכניסים לאפייה של כ 30 דק' ב 180  מעלות או מטגנים בשמן עמוק.







  



ללוח הימים המיוחדים בשנה            ה-8 באוקטובר הוא גם יום התמנון


 


Go Back  Print  Send Page

פינת הילדים